In 2019 bestaat de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) 100 jaar en viert de Belgische sociale zekerheid haar 75ste verjaardag. Naar aanleiding daarvan organiseert de Leerstoel PW Segers, samen met het Universitair Centrum Sint-Ignatius Antwerpen, op 2 mei een debatavond rond ‘de sociale dimensie
van de globalisering’.

Luc Cortebeeck, erevoorzitter van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO), geeft een lezing over de sociale dimensie van globalisering. Daarna nemen studenten van de masteropleiding ‘Sociaal-economische wetenschappen’ (Universiteit Antwerpen) het woord met concrete voorstellen: er moet een Europees minimumloon worden ingesteld, leefloners moeten kunnen bijverdienen, er moeten meer jobs komen in de sociale economie, het recht op het leefloon moet automatisch worden toegekend,… Aansluitend volgt er een receptie en gaan we samen naar de reizende tentoonstelling ‘100 jaar sociale zekerheid met de Internationale Arbeidsorganisatie’.

Wanneer?

2 mei 2019
18:00-20:30 uur

Waar?

Universiteit Antwerpen
Aula Rector Dhanis
Kleine Kauwenberg 14
2000 Antwerpen

Hoe deelnemen?

Deelname is gratis, gelieve vooraf online in te schrijven.

Programma

18.00 uur

Verwelkoming
Bea Cantillon & Bruno De Borger (Universiteit Antwerpen)

18.15 uur

Lezing Sociale dimensie van de globalisering
Luc Cortebeeck (ILO), erevoorzitter van de Internationale Arbeidsorganisatie

18.45 uur

Studentendebat Werk voor een betere toekomst
Met masterstudenten van het vak “Socio-economische beleidsevaluatie en organisatie” in de opleiding “Sociaal-economische wetenschappen” aan de Universiteit Antwerpen
Moderator: Chris De Nijs (VRT)

19.30 uur

Voorstelling expo 100 jaar sociale zekerheid met de Internationale Arbeidsorganisatie
Lieve Verboven (ILO), directeur IAO Bureau voor de Europese Unie en de Benelux-landen

19.45 uur

Receptie en bezoek aan ILO expo

In het kader van:

Leerstoel P.W. Segers

over sociaal beleid in nagedachtenis van Paul-Willem Segers, Belgische politicus en een vooraanstaande leider van de christelijke arbeidersbeweging.

In samenwerking met:

ILO

Internationale Arbeidsorganisatie

Wil je er graag bij zijn? Schrijf dan snel in!

    Uw persoonsgegevens worden verwerkt door UCSIA en worden enkel gebruikt in het kader van de activiteit(en) waarvoor u zich inschreef. Indien u het hokje "Ik blijf graag op de hoogte van UCSIA-activiteiten." aanvinkte, zal uw e-mailadres worden gebruikt om u te informeren over andere activiteiten van UCSIA. Uw gegevens zullen niet worden doorgegeven aan derden. U heeft het recht om uw gegevens te raadplegen en te limiteren. Foutieve persoonsgegevens kan u laten corrigeren. Indien u geen informatie van UCSIA meer wenst te ontvangen, kan u zich op ieder moment uitschrijven van onze mailinglijst door een mail te sturen naar info@ucsia.be.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

UCSIA

Prinsstraat 14
B-2000 Antwerpen
info@ucsia.be
Tel. +32 (0)3 265 49 60
Fax +32 (0)3 707 09 31